Deal with it!

Jag är ute ur min pt-bubbla några dagar. 3 dagar utbildning spenderade i lektionssal och i gymmet inne på SATS Malmö City och nu lika många dagar hemma för instudering och övning, övning, övning. Vi har haft teorigenomgång av uppvärmning, rörlighetsträning och konditionsträning. Övat, instruerat, konstruerat program. Det går väldigt bra och det känns helt fantastiskt kul. Vi har gått igenom lyftteknik, övat, instruerat och insett att det kan vara lite klurigt att få till den perfekta tekniken. Jag uppskattar denna kunskap så oerhört mycket. Få mer ut av träningen och minska skaderisken.

Här får jag chansen att möta mina begränsningar och lära mig hantera dem. Precis så som jobbet med kunder kommer vara, och precis det som kunderna ställs inför. Jag har lärt mig hitta min svank. En euforisk upplevelse när känslan infann sig. Jag har mött magin i att få upp (lite) rörligheten i bröstryggen och känna det som aldrig tidigare varit möjlig. Bakåtböjning!

Om du har tänkt ungefär så här innan: ”Jag kan inte göra den och den övningen för jag är så stel där och där.” Deal with it! Gör övningar ändå! Rörlighetsträning it is, förutsatt att du greppar tekniken före tunga vikter. Bli rörlig och upptäck kroppens alla möjligheter! Kanske rätt muskler kan få hitta rätt jobb i kroppen. Alla ska få vara med! Live, love, lift, men glöm inte att värma upp först.

Screenshot_2015-05-10-21-44-29~2På väg ner. Ni skulle ha sett timmen innan – ett cementblock i gula strumpor.
Fortsättning följer nästa helg.

2 Comments

  1. Verkar vara en spännande utbildning! Jag gillar inställningen att PT-eleverna inte bara ska få verktygen för att lära ut något till sina blivande kunder, utan även lära sig något som sig själva. Det är på något vis förtroendeingivande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.