Da’n före doppareda’n

…och jag har fått mig ett riktigt bra överkroppspass. Det är en sak att se resultat men att känna sig starkare är oslagbart. Att få mindre och mindre ont i rygg och axlar är ännu mer oslagbart. Det ryggont som drabbar mig beror på stelhet och inaktiva muskler. Det finns bara en enkel lösning på det – att töja och stretcha, och att jobba med musklerna. Det finns många orsaker till ryggont och jag har turen att jag själv kan göra något åt det och jag slipper lida av smärta så länge jag tränar och tränar på rätt sätt. (Ps. Det gäller samma för väldigt många andra…)

Att skylla på stelhet och svaghet för att inte behöva göra vissa saker, inte våga testa övningar, inte bli bättre i övningar och inte anta utmaningar är inte ett alternativ. Så här vill jag ha det resten av livet. Jag blir påmind om det så här dagen innan jag lägger till ett år till i min åldersstatistik. Jag ska hålla mig borta från ålderskrämpor så länge det bara går. ”Det är åldern” får aldrig bli en ursäkt 

Det är faktiskt bara en siffra och det är hur jag förhåller mig till siffran som spelar roll. Nu vet jag inte hur man ska känna sig på kanten till 39 men jag känner mig inte som nära 40. Tror jag. Kan en ålder kännas? Bäst är att jag åtminstone inte känner mig äldre. 

En liten ovetenskaplig undersökning bland kända och okända, män och kvinnor, säger att jag är någonstans mellan 33 och 35, och den siffran där mitt emellan kan jag leva med. Jag känner mig inte som under 30sträcket. Jag har ändå viss livserfarenhet med mig, ett par barn, en kasse högskolepoäng och karriärbyte. En dos hälsosam aktiv livsstil och jag kan tryggt dra av några år. 

Hade jag besparats på 2016-helvetet och på de 8 månaderna dessförinnan hade jag kanske kunnat dra av något år till. Jag är säker på att jag åldrades mer än tillåtet där. Trots det så kan 2017 ha jämnat ut för det tack vare alla framsteg jag gjorde. Alla personbästa och då snackar jag inte bara löpning. Och alla skratt! Glädje borde hämma föråldringen. Eller hur? 

Men det ÄR bara en siffra. Jag känner mig stark, pigg och frisk och jag går all in för fabulösa 39. Vaknar upp imorgon, rycker några gråa hår och fortsätter mot en fyra och en nolla med sickte mot att aldrig vakna upp och känna mig äldre än vad jag är. Mot ett starkare jag, en stark kropp och ett starkare liv ett år i taget. For the win.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.