Dags att skotta snö?

Här kommer denna lite småkyliga januaris hetaste tips. Tänk dig – snön har lagt sig som ett tjockt täcke över natten, upptäcker du när rullgardinen åker upp efter tre snoozningar på väckarklockan. Stressig morgon? Måste hinna skotta fram bilen, cykeln, ytterdörren. Du stiger ut lite morgonstel i det kylslagna vinterlandskapet, greppar snöskyffeln och sätter igång.

AJ! Ryggskott.

Det hörs att de hör ihop. Skotta snö – ryggskott.

Heta tips:

1. Strunta i de två sista snoozningarna på väckarklockan – alltid. De extra 10 minuterna kommer alltid till användning, till exempel till snöskottning.

2. Ta 5 minuters rask promenad runt kvarteret och få upp lite värme i kroppen.

3. Stanna till och böj dig framåt, böj dig bakåt, böj dig till sidorna. Rotera i ryggraden. Böj i knäna. Räkna till 10 i varje rörelse.

Alltså – Värm upp! Sen skotta snö. Dagen blir så mycket roligare. Lycka till!

Ett allmänt tips – var aktiv i din vardag så slipper kroppen få chock när det är dags för akutinsatser som till exempel snöskottning och skrapa isiga rutor.

BILD_004

One Comment

  1. Skotta snö är faktiskt ganska roligt. Igår skottade jag en kissrunda till hunden ute i trädgården. Hon är inte jätteroad av att få massor av snöklumpar i pälsen, så jag skämde bort henne med en ganska lång skottad gång som hon kan nosa/kissa på. Puh! Svettigt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.