Bra motorvägsmat?

Tidigt imorgon bitti packar vi bilen med familj och tillhörigheter och drar iväg på road trip. Vi sticker 4.30 på morgonen för att att göra road trippen så angenäm som möjligt med förhoppning om att barnen sover vidare ett par timmar och vi hinner känna att vi kommit en bit på väg innan vi tvingas köra igång allsången till Hasse Anderssons Guld och gröna skogar för att hålla humören i baksätet uppe, och den kan rulla många gånger om ska ni veta.

Varje gång vi ger oss ut på Sveriges motorvägar så är det alltid samma bekymmer. Var får man bra mat längs vägen? Snabbmatsställen och icke så kulinariska vägkrogar kryllar det av och det är absolut i sista hand vi parkerar oss där. Hamburgare- och korvmeny är precis det som sabbar magen när jag är på resa. Även det en anledning att ge sig av tidigt tidigt.

20150430_165259

Första stoppet blir för frukost-picknick, och nästa stopp (säkert fler än ett) blir för mellis. Vi har laddat och lagat. Till frukost serveras (förutom vällingen till lillen) smoothie på yoghurt, bär och havregryn, smörgås och kaffe. Till mellis blir det hemmarullade nötbollar och frukt. Resten är mutor för att hinna nå vårt slutmål innan solen går ner. Lågt blodsocker är ingen succé för familjen J, och framför allt inte i bilen. Förhoppningen är att landa i Stockholm till lunch för att slippa stiga upp klockan 3 och laga lunch. Vadslagning på att når Stockholms-skylten innan 12.00?

Tips på matställen längs E4an upp till Stockholm mottages tacksamt för framtida bruk! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.