Var det boken som lyfte mig ur boxen?

Jag läste en kul bok i onsdags kväll. En snygg bok. Lite ruff & raw till utseendet. Hård pärm. Sträckläste den från början till slut. Det tog bara ett par timmar. Rolig och lättsam, och den gav en rätt enkel syn på träning, mat, vardag och livet. Kalle Zackari Wahlström – från Svett & Etikett på Svt. Jag gillade programserien och boken är lite av programserien och en hel del annat tänkvärt. Stark som en björn, snabb som en örn. Lättsamt kring fulträning och lite mer. Jaget, egot och egenträning.

Läs den om du inte tar träning på fullaste allvar, fast ändå. Du som vill ha kul OCH resultat. Den vänder sig både till dig som bara är lite träningsintresserad och vill haka på, och till dig som har nördat ner dig och tycker det är roligt att få känna igen sig. Det är mycket glimten i ögat och han skriver roliga reportage om sina upplevelser. Hälsosam skrattsalva kring träningsformen Hypoxi. Typisk känna-igen-sig-läsning kring Lidingöloppet och mannen i jesus-sandaler (där vi 2012 tydligen startade i samma startgrupp och jag sprang 17 minuter snabbare än självaste Kalle by the way).

20141030_125706 20141030_125811

Snacket om gym-ångest och ett träffsäkert bokslut som får mig att kanske lägga om mina strategier och fatta att ta i lite extra eller göra något nytt. Som får mig att kliva över gränsen till mina marginaler som jag inte riktigt har upptäckt och upplevt ännu. Gå utanför bekvämlighetszonen. Så igår kväll var det jag som steg utanför lådan. Bort från hemmaträningen och utomhusträningen, och in i gymmet. Ångest? Fasen, jag ska bli PT jag kan inte förlita mig på stock och sten och löpspår.

Innan barnen kom var det på gymmet man hängde och glömde bort tiden. Det var där jag sprang mina första intervaller, innan jag kom på att det är ganska gött att springa ute. Det var där jag hittad min favoritmaskin – för latsdrag, och där jag kom på att man kunde spänna en muskel och samtidigt se den i en spegel. Sen blev jag snål och tidseffektiv och tyckte (och tycker fortfarande) att det mesta kan man fixa hemma och ute nästan gratis.

Nu ska jag öva muskler och dess funktioner. Jag vill ha maskiner och vikter, och på tal om ångest – jag vill ha speglar. Va? Tar jag de orden i min mun!  Ska jag ta min första gym-selfie? Ska jag? Tänk om någon ser!!! Granngubben ligger med näsan i mattan. Okej, jag passar på. Bara EN. Den får bli hur som helst men den ska vara min första gym-selfie. Jag befinner mig nu utanför lådan.

20141030_185641Hur man dödar en timme helt gratis. (Gratis träningsvecka på Nordic Wellness.)
Armar, axlar, rygg, mage och fötterna. Maskiner, vikter och TRX. Löpband innan och efter. 

Två citat att ha med sig. Kalle Zachari Wahlström:

Svett är kroppen som gråter av glädje.
Den träning som är bäst är den som blir av. Och den som innehåller kettlebells.

Gör något med kroppen idag! Trevlig helg!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.