Blåbär och rörlighetsrutin

Sommarmål: Att lösa mitt höftbekymmer. Allt som kan göras på egen hand ska göras. Dagliga rutiner. Inga ursäkter.

Stelheten i mina höfter vill inte riktigt försvinna. Vissa dagar är bättre än andra. Jag blir rörligare och mindre stel när jag rörlighetstränar. Givetvis. Det hörs på ordet, men jag får smärta i framförallt vänster höft i viss typ av träning där höftböjaren får arbeta. Till exempel funkar det inte att springa längre sträckor men knäböj funkar. Cykling funkar, men inte fällkniven som övning för mage. Behandling efter behandling och det blir bättre, men det är envist. Nu talas det om ultraljud och kortison. Det SKA inte behövas. Jag är irriterad på min höft, min höft är irriterad på mig. Vänster höft är irriterad för att höger höft inte gör sitt jobb. Höger höft blir gnällig och irriterad för att jag har prioriterat att bli rörligare i vänstern, och väljer att säcka ihop den med.

Sommarträningen ser ut att bli en lång rehab-/prehabresa. Det ser jag som positivt. Musklerna runt omkring höfterna – ben, rumpa, rygg, mage ska bli både starkare och smidigare för att avlasta höfterna så höfterna kan börja slappa vid behov. Sluta reta mig, höfter! Hela kroppen ska få vad den behöver, från topp till tå. Hela kedjan – uppifrån och ner, nerifrån och upp behöver en genomgång. En daglig följetång. Jag satsar stort. Jag har bara en kropp. Den är väl värd att ta hand om.

20150629_104139~2Blåbär och rörlighetsrutin. Blåbär ökar blodcirkulationen och har antiinflammatoriska egenskaper. Hur får jag blåbären att hitta till höfterna…?

3 Comments

  1. Ewa

    Har snart haft ont i min höft i ett år! Tradigt värre har provat det mesta. Skulle blivit kortison men har sluppit än så länge. Har MR röntgas på fyra olika ställen – inget onormalt dvs inga tecken på vart smärtan kommer ifrån. Sjukgymnasten tror det hänger ihop med svag core. Vem vet? Följetång i alla fall.

    PS kan du inte ändra så man kan kommentera via wordpress appen??

  2. Pingback: Det är svårt att vara lat | Sarah Jaxell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *