Återgångspasset

Återgångspasset. Det där löppasset som blir det första efter ett längre sjukdomsuppehåll. Jag är frisk men hostan är efterhängsen och kall luft i lungorna gör mig till en flåsande säckpipa, så med låga ambitioner och solen i nyllet var det dags. Över två veckor sedan senaste löpsteget. Ja till och med två veckor sedan andningen blev ansträngd och pulsen gick upp pga fysisk aktivitet.

5-minutersintervaller x 4. Då syftar jag på 5 minuter lugn löpning och 1 minuts gåvila däremellan. 1 minuts host- och flåsvila. Lugnt och stillsamt utan nämnd ansträngning. Det blev bättre och bättre för varje paus. Det är oftast det som ska till – att det ska lossna och vara över, men det gäller att man känner sig rejält frisk först annars kan det gå heltokigt.

20160221_120108

Med vår i luften, hängen på träden och lite trevande sol fick jag alltså mitt återgångspass genomfört. 25 minuter utan att känna mig ett dugg slut. Bättre än ingenting. Förmodligen mer välgörande än något annat. Back in business. Välkommen vårlöpningen.

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.