Argsint åska

Himlen blinkar. Först lite muller på håll och man vet att det är på väg. Körde över Öresundsbron igår vid 22-tiden och såg himlen lysa upp. Skådespel! Ett oväder ännu långt borta. Håller koll på radarkartan i väderappen och väntar på att ovädret ska komma närmre.

IMG_2601

Parkerade mig utomhus på min balkong och bara väntade på att det skulle braka loss. Och det gjorde det med besked! En akut storm som blåste runt hela lägenheten invändigt. För första gången på hela sommaren får man stänga fönster och balkongdörrar. Spöregn som gjorde floder av vägarna. Allt på en gång. Ut med det bara. Enorma krafter, fantastiska bilder över himlen. Sitter på första parkett med utsikt över havet och ser ovädret flytta sig norr över. Över på ett par timmar. Urladdat.

IMG_2640

Älskar åska! Åskan är arg. Den här gången argast någonsin. Inte hotfull, bara arg. Den förstör tyvärr också en del. Den är lite lurig. Ovädret orsakar bränder och häller vatten på dem på en gång. Den vill säga nåt. Himlen spöar skiten ur allt. Brakar loss, blir arg för att sen gå över i lugn ro. Inget småpysande.  Jag ska lära mig något. Det är det himlen försöker säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.