Äppelstomp till gröten

Jag förenklar gärna morgonrutinerna nu när mörkret trycker ner mig och håller mig kvar i sängen. Gärna länge.

Förr brukade det stå en burk äppelmos i kylen som inhandlats till något specifikt ändamål. Burken hade öppnats, påbörjats och sen slängts när den blivit möglig eller gått ut i datum. Inget mer äppelmos i soporna. Det räcker att ha ett äpple hemma för att göra världens enklaste mos. Idag blev fyra ingredienser till en burk med röra av äppelmostyp. Till gröten. Ingefära och honung är perfekt i förkylningstider. Kanel i juletider. Gott och kryddigt.

IMG_3214

Skala tre äpplen och dela i bitar. Lägg i kastrull tillsammans med riven ingefära och mald kanel (kanelstång om du har det). Häll på lite vatten och koka tills äpplena är mjuka men har lite krisp kvar. Det tar olika tid beroende på äppelsort, men mina tog max 5 minuter. Mosa ihop med en gaffel när äpplena kokat färdigt. Rör ihop med en tesked honung. Done! Häll på burk och det räcker, ställ i kylen och håller veckan ut. Gör nytt till nästa vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *