6 ynka backintervaller och en hel massa regn

En enkelt litet backintervall-pass en onsdagkväll kan väl inte vara så märkvärdigt? Väderprognoserna har helt flippat ut efter sommaren så jag litar inte på nåt. Alla säger olika så någon går ju förstås att lita på. Vilken vet man inte förrän efteråt. Lika bra att inte kolla och bara ge sig ut, men jag kollade och det skulle inte bli regn! Kanske lite stänk, men det är inte regn.

Skog i Torup. 1-1,5 km uppvärmning fram till backe ca 110 meter lång. Ett rätt brant backval. 6 gånger uppför. Varannan gång gåvila/joggvila nerför. Varannan gång ståvila/gåvila på toppen och sen nedförslöpning till backens början. Sprang vidare för de resterande 6 km i spåret.

20140910_181424
Backe. Det är höst nu. Det syns på marken.

Ljudet från regn närmar sig. Det hörs i träden, men man vet inte riktigt var och när, eller ens om det är regn. Det låter mest som en skock kor som rymmer mot mig. Det blir väldigt mörkt inne bland träden. Stegen från ett par övriga få löpare som befinner sig i skogen hörs inte förrän de är mitt framför en. Jätteläskigt.

20140910_184435 20140910_185430
Väntar på regn. Hittar regn.

Och så kommer REGNET. Lite som en ice bucket challenge men utan att bli filmad. Vad man hinner uppleva mycket på en regnskur! Och vad hårt det kan regna. Stigar och vägar blir snabbt rejält blöta. Marken, som redan var ordentligt vattenmätt sedan senaste plötsliga kaosregn, blir till lera och pölar. I nedförsbackarna flyter man med vattnet. Möter några andra löpare och alla blir lite glada i allt knas. Klafsigt och när det blir så där extremt får jag extra adrenalin. Backe upp och backe ner. Jag bara forsar fram.

Vad man också hinner tänka när det kommer en störtskur i september 2014:

  • Kommer vägarna vara avstängda på vägen hem?
  • Ska jag parkera nere i garaget hemma sen eller är det vattenfyllt?
  • Har jag fönsterhackan nära till hands i bilen?

Sådant man får i skallen efter sensommarens regnperiod när man bor i Malmö.

20140910_191221Uppsprickande regntäcke med solsken mitt i höstlöven.

Sen kommer man i mål. Solstrålarna sträcker sig fram igen. Lyser upp skogen om än lite kvällsdunkelt. Precis som om inget har hänt. Hände något? Var det egentligen bara jag som upplevde och inbillade för att förbättra upplevelsen?

20140910_191317
Djur på väg, men inga kor.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.