10 dagar kvar

10 dagar kvar. Det är inte nedräkning till semestern. Det är nedräkning till den dag jag blir ensamboende för första gången sedan, ja typ någonsin. (Jo barnen kommer ju vara här, men jag börjar halvåret med att det inte är min barnvecka.) Jag hade några bo-själv-dagar i början på 2000 när jag tog skuttet från Sthlm till Malmö för att spendera resten av mitt liv med honom. Sen dess har vi bott ihop. Nu gör vi det på tvång. Utan att titta på varandra. Försöker hitta den snälla samtalsrösten men den känns påklistrad och konstgjord.

10 dagar och jag trodde det skulle bli lättare ju närmre Dagen D jag kommer, men det är bara mer kaos. Lägenheten är uppochnervänd och mitt i det försöker jag hitta mig och mitt. Stuva undan hans så gått det går, men det är svårt att inte lägga märke till flyttkartonger som är staplade upp till taket. Jag försöker småvänja barnen vid lite nyheter. Några nya möbler, lite ommöblering. Involvera dem i vårt nya. Igår skruvade vi ihop en stol tillsammans. En strålande insats av allihop samtidigt, på samma skruv… men det blev bra!  Jag tänker mig att allt inte ska vara nytt i det gamla den dagen vi tre säger hej till nygamla lägenheten som vi ska bo kvar i i tre månader till. Många gamla goa möbler försvinner men jag är inte främmande för nytt och fräscht. Jag är redo att släppa det som har minnen som grötats ner.

Barnen märker inte huvudkaoset som pågår i mig. Huvudkaoset innefattar inte bara känslomässigt kaos, utan även praktiskt kaos. Schemat för barnen, schema för jobb. Jobba mindre när jag har barnen, mer när jag inte har barnen förstås. Jag styr lite, klienter styr lite och pusslet ska läggas. Ensam-semester tänker jag på. Kanske vore något. Ovan tanke. Det får komma till hösten möjligen.

Så om 10 dagar och en helg borta, sen sitter jag där och känner efter hur det känns att vara själv. Själv men inte ensam. Det kan ju faktiskt bli fantastiskt skönt och bra på alla sätt. Nytt, tomt, men desto mer plats till nya minnen.

Det här blir en minnesvärd sommar minst sagt. 10 dagar kvar. Behåll fokus på horisonten.

20160604_084651

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.